BMS

Förhandsgodkänd patientsajt

Bristol-Myers Squibb (BMS) är ett globalt biopharmaföretag som verkar för att upptäcka, utveckla och leverera innovativa läkemedel som hjälper patienter övervinna allvarliga sjukdomar.

Vi har jobbat tillsammans med BMS i över 10 år med en lång rad olika projekt.  Vi har bland annat utvecklat patientsajter, en kunskapsdatabas för läkare, och under många år skötte vi även deras företagssajter för alla nordiska marknader samt tjänsten Fråga Doktorn. Vi jobbar också tillsammans med Horizont, en tidning utgiven av BMS, där vi bland annat publicerar e-tidningen, gör grafik och publicerar blogginlägg med mera.

BMS har tagit fram ett prisbelönt patientstödsprogram för Eliquis, ett läkemedel inom området hjärt-och kärlsjukdomar. Patientstödet ger patienterna enkel och tydlig information om Eliquis och behandlingen, och bidrar på så sätt till ökad patientsäkerhet. Eliquis patientstöd vann Apotekarsocietetens pris för Bästa Patientinformation 2017.

Patientstödet består bland annat av en förhandsgodkänd patientsajt. En patientsajt hjälper patienten att ta till sig information om läkemedlet och bidrar till ökad patientsäkerhet – Eliquispatient är ett tydligt exempel på detta. Vi har tagit fram design, copy och utvecklat och sköter löpande underhåll och vidareutveckling av den förhandsgodkända patientsajten Eliquispatient.

Occident har stor erfarenhet av att utveckla patientsajter enligt LIF:s regelverk. På en patientsajt får man skriva produktens och substansens namn, använda sig av produktlogga och varumärkesfärger. Det finns även möjlighet att beskriva indikationer, nå ut med patientstödjande program och använda sig av andra metoder för att förmedla information såsom film, illustrationer och grafiska objekt.

Läs gärna mer om hur vi jobbar med LIF-godkända patientsajter här: Patientsajter

Intresserad?

Vill du starta ett projekt?
Har du frågor eller vill ha mer information?

Populate

2018

Populate

Se case

Unga reumatiker

2018

Unga reumatiker

Se case