Blogg

2019/03/06

Occidents webbyråverksamhet blir nu en del av Add Health Media

Occident Admin

Admin

Susanna Winkler, vd Occident och Brodde Wetter, vd Add Health Media.

Occident har sedan 1999 jobbat med digital kommunikation med inriktning mot läkemedels- och medtechbranschen. Nu ser vi fram emot att ta nästa spännande steg tillsammans med Add Health Media!

Pressmeddelande 6 mars 2019

Add Health Media, som i dagarna tog in en mångmiljoninvestering från Schibstedkoncernen, förvärvar den digitala kommunikationsverksamheten från Occident AB. Därmed stärks tjänsteutbudet kring medicin, hälsa och välbefinnande. Förvärvet innebär att man snabbt och effektivt kan ta avgörande kliv inom den digitala verksamheten.

Add Health Media kommer i och med förvärvet även att strategiskt utöka tjänsteportfölj och service mot befintliga kunder.

– För oss har det varit avgörande att hitta ett sätt att bygga verksamheten in i framtiden och i övertagandet av webbyråverksamheten från Occident har vi hittat nyckeln till en framgångsrik formel för långvarig förvaltning och utveckling av Add Health Media. En utveckling som dessutom leder till nyskapande möjligheter för såväl de egna plattformarna som för befintliga och nya kunder, säger Brodde Wetter, vd för Add Health Media.

Occident är precis som Add Health Media sedan tjugo år tillbaka ett känt varumärke mot läkemedelsindustrin. Båda företagen har genom åren byggt en stark verksamhet kring arbetet med information och kommunikation inom segmentet medicin och hälsa.

– Occident erbjuder dels stabila, kreativa och genomarbetade digitala plattformar mot läkemedel- och medtech-branschen och dels en bred kunskap inom digital arkivering mot den offentliga sektorn. Affären är uppdelad där den digitala arkiveringen består i sin nuvarande form medan den digitala kommunikationsbyrån med webbproduktion kommer att drivas av Add Health Media. I Add Health Media har vi funnit en av landets starkaste aktörer på området som kan driva både befintliga affärer samtidigt som man förvaltar den kunskap och erfarenhet Occident har byggt upp under de senaste tjugo åren, säger Susanna Winkler, vd för Occident.

I och med övertagandet kommer säljare, projektledare, utvecklare och designers att följa med och komplettera den breda kompetens som finns hos Add Health Media.

Vår redaktion är idag en av landets bästa på medicin- och hälsoinformation, samtidigt har vi en unik och stark distributionskedja inom vården, en av landets största hälsosajter och en driven säljkår. Med gänget från Occident tar vi nu ett rejält tag om den digitala portföljen och kommer att kunna erbjuda kostnadseffektiva, kreativa och certifierade lösningar för digital kommunikation, konstaterar Brodde Wetter.

Affären gick igenom per den 1 mars och innebär förutom övertagande av personal även övertagande av lokaler i centrala Stockholm samt övriga delar av verksamheten tillhörande Occidents digitala produktion inom kommunikation och webb.

Jag och en av företagets två grundare, Richard Österlind, kommer att i närtid fortsätta delta i verksamheten i olika projekt och säkerställa att övergången till Add Health Media blir smidig utan att störa befintliga kundprojekt. Jag har ett stort förtroende för att Add Health Media med sitt breda upparbetade nätverk och många medier kan skapa nya starka affärer både för befintliga som nya kunder, säger Susanna Winkler.

Occidents befintliga kunder och leverantörer påverkas inte utan alla befintliga projekt samt förvaltning drivs vidare under Add Health Medias omsorg.

– Det här är ett stort steg för oss på Add Health Media och vi välkomnar dessa nya hjältar med öppna armar. Vi ser verkligen fram emot att kunna gå ut på marknaden och erbjuda professionella sajter för patient och vård, digitala kommunikationskanaler som interagerar och kompletterar och även framtida utveckling inom exempelvis AI, avslutar Brodde Wetter.

För mer information:

Brodde Wetter, vd Add Health Media

[email protected], 0707-99 78 72

Susanna Winkler, vd Occident

[email protected], 0730-30 30 01

Anders Åker, presskontakt Add Health Media

[email protected], 0703-64 84 22

Om Occident
Occident består idag av två olika affärsområden – Publicera, som nu går över till Add Health Media och Bevara, som kvarstår i nuvarande form. Occident är en fullservicebyrå tar hand om hela projektet från idé till färdig lösning och även efterföljande förvaltning. Man fokuserar på långsiktiga kundrelationer och jobbar dagligen med att publicera och kommunicera digitalt för kunder med fokus på läkemedelsindustrin. Occident har bland annat tagit fram många förhandsgodkända webbplatser, (patientsajter.occident.se) samt HCP- och indikationswebbplatser för läkemedelsindustrin, hälsa, sjukvård samt medtech.

Om Add Health Media

Add Health Media är ett av Nordens största mediehus inom hälsa och medicin och driver DOKTORN för allmänhet och patient där tidning, broschyrställ och väntrums-TV ingår samt en av Nordens mest besökta hemsidor www.doktorn.com. Add Health Media driver även Praktisk Medicin, www.praktiskmedicin.se , ett beslutsstöd för vårdpersonal, och investerar i nya start-ups inom e-hälsa, såsom Doctrin, Mindler, Nurse & Doc, Medicheck, Remisshjälpen, FindOut Diagnostic, ScientificMed, Picture My Life och Healthmakers.

Dela på:

Relaterade nyheter