Blogg

2018/05/08

Vi söker engagerade arkivarier till affärsområdet digital arkivering

Occident Admin

Admin

Occident växer och söker nu engagerade arkivarier för området digital arkivering inom vårt affärsområde Bevara. Vi söker en arkivarie med högskoleutbildning med minst 60 poäng i arkivvetenskap och erfarenhet av projektledning av digitalt bevarande. Det är meriterande om du har hunnit arbeta ett tag som arkivarie. Hos oss får du chansen att arbeta som kvalificerad konsult och hjälpa till att utveckla vårt affärsområde Bevara.

Om Occident

Occident består av två affärsområden: Bevara och Publicera.

Affärsområdet Publicera består av en webbyrå med huvudsaklig inriktning mot företag och organisationer inom läkemedelsbranschen och hälsa- och sjukvård.

Affärsområdet Bevara är inriktad mot digital arkivering av bevarandematerial. Huvudsaklig inriktning är mot offentlig sektor men även organisationer och företag. Vi vill bidra med ett nytt digitalt tänk för att möta framtidens krav och möjligheter med information och informationslagring.

Hos våra kunder har det blivit större efterfrågan på tjänster som binder samman de två affärsområdena Publicera och Bevara. De bevarade digitala arkivobjekten ska även tillgängliggöras och användas för att informationen ska få sitt rätta värde: hos de digitala informationskonsumenterna. Här har Occident en stark roll och vi söker dig som vill bidra till en hållbar informationsförsörjning.

Vi har lokaler i Stockholm City med gångavstånd till Stockholm Central. Occident har också ett lokalkontor i Åre by.  Läs mer om oss på www.occident.se.

Arbetsuppgifter

Som en del av Occident kommer du att arbeta som kvalificerad konsult och fungera som kontaktperson mellan produktionsteamet in house och den externa kunden. Arbetsuppgifterna kan bestå av kravställning av e-arkivsobjekt tillsammans med verksamheten, behovsanalys av dataset, gallringsutredningar, informationsvärdering och klassning, stötta i klassificeringsstruktur av arkivbestånd av data, projektledning och avtalsuppföljning. Vi har även projekt där man tillsammans med kunden kommer på nya lösningar för att publicera arkivmaterial på webben. På Occident finns även behov att täcka upp i större införandeprojekt av e-arkiv genom att stötta från förstudiefasen till implementering och förvaltning.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Kravställning av arkivobjekt, formatspecifikation, metadatahantering
 • Informationsklassning avseende sekretess, PUL och övriga skydd
 • Gallringsutredning
 • Införande av klassificeringsstruktur på digitalt arkivmaterial
 • Stötta vid införande av e-arkiv
 • Kontakt med IT- och arkivarieansvariga hos våra kunder (internationella kontakter på engelska kan förekomma), utreda och bedöma olika alternativa e-arkivslösningar ur ett tekniskt & strategiskt perspektiv
 • Tidsuppskattningar vid offertarbete
 • Affärsutveckling, kundmöten

Vi söker dig som har

 • Högskoleutbildning med minst 60 poäng i arkivvetenskap
 • Meriterande med arbetslivserfarenhet som arkivarie
 • Erfarenhet av projektledning av digitalt bevarande eller motsvarande
 • Kännedom om förvaltningsgemensamma specifikationer (FGS) och OAIS-modellen
 • Förståelse för elektronisk arkivbildning och arkivredovisningsmodeller
 • Erfarenhet gällande personuppgifts-, sekretess- och/eller dataskyddslagstiftning (PuL/OSL/GDPR)

Du har god samarbetsförmåga, är ansvarfull, lojal och trivs i en prestigelös arbetsgrupp där det är högt i tak. Du jobbar strukturerat och har förmågan att få kollegorna i arbetsgruppen att trivas och leverera det som kunden beställt. Du har förståelse för samspelet mellan teknik och informationsstyrning. Du möter varierande arbetsuppgifter i det lilla företagets organisation med entusiasm.

Vi tror också att du som person gillar att hålla koll på trender inom informationsbearbetning och e-arkiv.  En hel del av våra kunder kräver att du är bekväm med att både prata och skriva på engelska.

Vi erbjuder dig

Värdedriven verksamhet, trevliga arbetskamrater, citynära lokaler, stabila förmåner och utrymme att påverka din kompetenspåbyggnad. Efter nästan 20 år i branschen har vi stor förståelse för livets olika stadier och tror på ett öppet arbetsklimat. Våra ledord är ’bra för båda parter’, ödmjukhet och affärsmässighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm.   

Skicka ansökan (personligt brev + CV) till Susanna Winkler, VD, senast fredag den 8:e juni 2018. Vi kommer dock intervjua löpande under pågående ansökningstid innan ansökan stänger.

[email protected] tel. 08-33 64 88

Dela på:

Relaterade nyheter