Blogg

2018/04/25

Vi söker en engagerad webbutvecklare

Occident Admin

Admin

Rädda liv med digital kommunikation!

Vi söker en webbutvecklare som har en högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande inom Webb Front-End samt databashantering och systemintegration mot framförallt WordPress. Du skall gärna ha arbetat ett tag som webbutvecklare och vara bekant med utvecklingsmetodik i de olika faserna i ett webbprojekt. Det är meriterande om du har erfarenhet och stor förståelse för det lilla bolagets möjligheter och utmaningar.

Om Occident

Webbyrån som gör skillnad! Vi söker dig som vill arbeta med projekt och kunder som gör skillnader för patienter och bidrar till en utveckling av området för e-hälsa i Sverige. Våra kunder består till stor del av företag och organisationer inom hälsa-, sjukvård- och läkemedelsbranschen. Branscher som upprätthåller en stabil grund för välfärd i Sverige. Kom och bidra du med!

Occidents styrka ligger i digital kommunikation och webbteknik främst inom B2B. Vi erbjuder även tjänster inom content marketing, sökmotoroptimering och dataextrahering och formatkonvertering mot digitala arkiv. Vi sitter i Stockholm City med gångavstånd till Stockholm Central. Occident har också ett lokalkontor i Åre by.  Läs mer om oss på www.occident.se.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter inom affärsområdet Publicera kommer att inkludera utveckling av webbapplikationer i olika CMS-plattformar såsom Apache/PHP med WordPress, eller Microsoft.NET. Front-End-utveckling i HTML5, CSS, Javsacript, JQuery samt React.

Inom affärsområdet Bevara har vi idag kunder som efterfrågar kompetenser kring digital arkivering av sin information. Det kan vara allt från avancerade relation-eller objektdatabaser till Excel-ark. I undantagsfall som PDF-filer. Arbetsuppgifterna består i att extrahera ut data från de skiftande datakällorna, transformera om detta data enligt ett förutbestämt format och därefter ladda in data till ett arkivsystem. Meriterande med databaskunskap och programmering i .NET.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Programmering, arbetsledning
 • Vara med och ta fram förslag på kundspecifika IT-lösningar
 • Kontakt med IT-ansvariga hos våra kunder (internationella kontakter på engelska kan förekomma), utreda och bedöma olika alternativa lösningar ur ett tekniskt & strategiskt perspektiv
 • Tidsuppskattningar vid offertarbete
 • Teknisk affärsutveckling, försäljning, kundmöten

Vi söker dig som har

 • Högskoleexamen med huvudinriktning mot data/IT/webbutveckling eller motsvarande.
 • Meriterande med tidigare erfarenhet av systemutveckling.
 • Goda kunskaper inom webbutveckling såsom html, CSS, JavaScript, jquery, React JS, VB ASP.Net, WordPress, PHP, HTML 5. Kunskaper i C# är inte ett krav men meriterande.
 • Meriterande med erfarenhet av versionshanteringssystemet Git, samt utvecklingsverktyg såsom Visual Studio.
 • Vi ser gärna att du har arbetat främst med WordPress, men även med Drupal eller andra större CMS- verktyg.
 • Erfarenhet av arbete med databaser såsom SQL server, MySQL och Oracle.
 • Flytande engelska i tal och skrift, även svenska är meriterande.

Du har god samarbetsförmåga, är ansvarsfull, lojal och trivs i en prestigelös arbetsgrupp där det är högt i tak. Du jobbar strukturerat och har förmågan att få kollegorna i arbetsgruppen att trivas och leverera det som kunden beställt. Du har förståelse för samspelet mellan teknik, design och kommunikation. Du möter varierande arbetsuppgifter i det lilla företagets organisation med entusiasm.

Vi tror också att du som person gillar att hålla koll på trender inom webb, design och teknikutveckling.  En hel del av våra kunder kräver att du är bekväm med att både prata och skriva på engelska.

Vi erbjuder dig

Värdedriven verksamhet, trevliga arbetskamrater, citynära lokaler, stabila förmåner och utrymme att påverka din kompetenspåbyggnad. Efter nästan 20 år i branschen har vi stor förståelse för livets olika stadier och tror på ett öppet arbetsklimat. Våra ledord är ’bra för båda parter’, ödmjukhet och affärsmässighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm.

Skicka ansökan (personligt brev + CV) till Richard Österlind, CFO, senast 25:e maj 2018.

Email: [email protected]   Tel. 08-33 64 88

Dela på:

Relaterade nyheter