Bms.se är nu ännu trevligare i mobilen

Occident Admin

Admin

Occident har precis uppgraderat Bristol-Myers Squibbs webbplats bms.se så att den numer är fullt ut anpassad till smartphones, läsplattor och vanliga datorer. För vår del har det varit extra intressant att anpassa all befintlig extrafunktionalitet såsom till exempel materialbeställning, mötesbokningar och Fråga doktorn.

Ett bra exempel på vår utmaning är Fråga doktorn – en tjänst där gemene man kan skicka in generella medicinska frågor till experter och även med ett flertal kriterier söka i arkivet som är fyllt med tiotusentals besvarade frågor inom hiv, reumatologi, cancer och hjärta/kärl.

Det är en alltså en funktion där vi måste anpassa utseende och i viss mån även interaktivitet så att den fungerar lika bra, och känns lika naturlig att använda, för ganska vitt skilda skärmstorlekar, webbläsare och användningssituationer.

Den stora skillnaden mot att skapa en helt ny specialfunktion är att vi har befintliga gränssnitt, användningssätt och strukturer som skapades för över tio år sedan när det inte fanns en tanke på att en mobiltelefonanvändare skulle ha så kraftfulla webbläsare. Ibland kan det förstås innebära krångliga begränsningar – men oftast bara utmanande och kul!

Dela på:

Relaterade nyheter