Blogg

2019/01/16

Uppdaterad patientsajt åt Bristol-Myers Squibb

Occident Admin

Admin

Bristol-Myers Squibb (BMS) är ett globalt läkemedelsföretag. Vi har jobbat tillsammans med BMS i över 10 år och har bland annat utvecklat en LIF-godkänd patientsajt för läkemedlet Eliquis, ett läkemedel inom området hjärt-och kärlsjukdomar.

Dagens patienter vill ha moderna digitala hjälpmedel för att få tydlig information och bra stöd under behandlingen. En patientsajt möter patienternas behov och bidrar till ökad patientsäkerhet. Vi lanserade patientsajten Eliquispatient tillsammans med BMS redan för flera år sedan och nu var det dags för en större vidareutveckling av sajten.

Den uppdaterade sajten har bland annat fått fullbredd för en modernare känsla. Det finns också ett antal nya digitala hjälpmedel – så som en ordlista för enklare förståelse av ord i behandlingen, en puls-och elkonverteringskalender som patienten kan fylla i online och ta med till sin läkare samt nya blädderbara patientbroschyrer.

Occident har stor erfarenhet av att utveckla patientsajter enligt LIF:s regelverk. På en patientsajt får man skriva produktens och substansens namn, använda sig av produktlogga och varumärkesfärger. Det finns även möjlighet att beskriva indikationer, nå ut med patientstödjande program och använda sig av andra metoder för att förmedla information såsom film, illustrationer och grafiska objekt.

Läs gärna mer om hur vi jobbar med LIF-godkända patientsajter här: Patientsajter

Vi säger grattis till teamet på Occident och BMS bakom nya fina Eliquispatient! Se gärna mer på: https://eliquispatient.se

Dela på:

Relaterade nyheter