Blogg

2013/08/19

Pinterest – mitt lilla digitala Japan

Occident Admin

Admin

Jag skaffade Pinterest konto rätt tidigt, då det krävdes en inbjudan för att bli medlem. Jag minns fortfarande min första känsla när jag väl blev insläppt i det exklusiva medlemskapet. Det här är mitt egna digitala Japan! – tänkte jag.

Här ska jag berätta att ett par år tidigare så tillbringade jag tre underbara veckor i Japan. Minnen om det fantastiska landet är oändliga, men måste jag beskriva det kort så blir det enkelt att välja. Den perfekta förpackningen – det är Japan i nötskal.  Ni vet – sådana paket man inte ens vill öppna så perfekta de är. Det är Japan för mig.

Den känslan genomsyrar allt: omsorgsfullt vikta servetter i en enkel vägkrog;  en mini-trädgård där det bara finns några stenar och ett par buskar, men som ändå ser perfekt ut; en liten butik för tåstrumpor där det bara säljs sådana och man vill köpa vartenda par. Och då har jag inte ens nämnt det fantastiska gatumodet i Tokyo – de klär sig hur coolt som helst!  

Ja, Pinterest är mitt lilla Japan. Vackra förebilder, underbart fina prylar, allt är snyggt förpackat och så går det att hitta precis allt vad du än letar efter.

Jag använder mitt konto som samling för inspirationsbilder sorterade i olika områden. Men att bara tänka sig vilka enorma möjligheter det finns för dig som vill använda Pinterest i din digitala strategi!

Många gör det redan och vi hjälper så klart till.

Vill du läsa mer om Pinterest succé går det att göra här.

Dela på:

Relaterade nyheter