Blogg

2018/07/06

Occident är medlem i FAI

Occident Admin

Admin

Occident är nu organisationsmedlem i Föreningen för arkiv och informationsförvaltning, FAI.

FAI är en förening för personer eller organisationer som arbetar med eller är intresserade av arkiv och informationsförvaltning. Föreningen ordnar konferenser, nätverksträffar, håller koll på branschen och agerar språkrör mot olika instanser. Som organisationsmedlem stödjer vi det arbete FAI gör och håller oss uppdaterade om branschnyheter.

Occidents ena affärsområde Bevara är inriktat mot just digital arkivering, e-arkiv och informationsförvaltning. Inom Bevara jobbar vi med hur information ska bevaras och i vilket format? Hur gör man information sökbart och tillgängligt externt som internt? Vad ska sparas och hur länge? Databaser, dokument, XML, FGS, CSV, data och information är några av de begrepp vi jobbar med dagligen.

Huvudsakligt fokus för affärsområdet är mot offentlig sektor där Arkivlagen sätter agendan, men även organisationer och företag efterfrågar våra tjänster inom e-arkiv. Vi jobbar redan idag med bland annat Stockholms Stad och Stockholms Stadsarkiv sedan tre år tillbaka, och tidigare även Riksarkivet. Aktuellt uppdrag har vi på Riksantikvarieämbetet och vi har nu även tecknat ramavtal för att vara leverantör av e-arkivtjänster till Sveriges kommuner och landsting via SKL Kommentus Inköpscentral.

Webbplatsarkivet som vi nyss har levererat till Stockholms stad och Stadsarkivet är ett exempel på vårt jobb inom detta område.

Läs gärna mer om FAI på:  http://fai.nu/

 

Dela på:

Relaterade nyheter