Blogg

2017/11/22

We love Internet – Internetdagarna 2017

Occident Admin

Admin

På Occident har vi startat veckan med att tanka inspiration, hämta in ny kunskap och nätverka med såväl branschkollegor och internationella experter som robotar på Internetdagarna 2017.

Vi har hört det senaste om allt från sociala medier, influencers, WordPress och öppen kod till Bitcoin, Virtual Reality (VR) och Artificiell intelligens (AI).

Internetdagarna innehöll intressanta föredrag av både internationella och svenska föreläsare. Ett ämne som diskuterades var hur vi kan ta Virtual Reality från en att vara en cool hype, till att faktiskt använda VR i vardagen på arbetsplatser och i skolor.   

Det diskuterades också runt digital delaktighet och digitalt utanförskap. Hur säkerställer vi att alla medborgare har tillräckligt hög digital kompetens för att ta del av samhällsinformation och alla e-funktioner? Vi som utvecklar nya digitala tjänster lever ju ofta lite i en e-bubbla – kan vi alla sätta oss in i behoven hos personer med mindre, eller i vissa fall ingen, digital erfarenhet?

Ett annat viktigt område handlade om EU:s nya dataskyddsordning, GDPR, och vilka praktiska konsekvenser GDPR får för företag och privatpersoner. Vad ska företag tänka på om de vill jobba med influencers var ett annat av alla ämnen som avhandlades. Vi följde med glädje också diskussionen om hur vi ska vara snälla mot varandra på internet.

Under Internetdagarna pågick också WordCamp som är 2017 års officiella WordPress-konferens i Sverige. Under WordCamp pratades det bland annat om framtiden för WordPress och erfarenheter utbyttes om hur man bäst rockar WordPress.

Kan man bygga kreativa robotar? Denna fråga debatterades av olika experter och svaret var – ja, nej och kanske… Sist men inte minst fick vi också lyssna till en robot-orkester som spelade musik skapad med hjälp av AI.

Nu är vi tillbaka på kontoret och redo att omsätta all nyvunnen inspiration och kunskap i ny snygg design, ny funktionell kod och nya spännande projekt.

Dela på:

Relaterade nyheter