Får alla ta fram digitalt stöd till kroniskt sjuka?

Occident Admin

Admin

Enligt Reuters förbereder sig två stora sjukhus i USA för en studie tillsammans med Apple där bl a diabetiker ska kunna använda Apples HealthKit för att kunna följa sin sjukdom och dela data med sin läkare. Det här är ett exempel på en typ av hälsorelaterade digitala lösningar där ny teknik gör det möjligt att på individnivå samla data och anpassa behandlingar och vård. Apples HealthKit är fortfarande under utveckling och förstås ett intressant projekt men jag fastnade också för ett par kommentarer till artikeln.

Signaturen ” ZibdyHealth” undrar om Stanford University Hospital och Dr Dr. Rajiv Kumar, som arbetar med projektet, tänkt på att det enbart kommer vara möjligt att använda en iPhone och efterfrågar öppenhet från sjukhusen så att andra leverantörer än Apple ska kunna utveckla och delta i liknande projekt. ”ZibdyHealth” får svar av signaturen ”ZombieZemba”:

” Zibdy, Apple approached these hospital (—). This is what Apple does and that’s why their products are better. So don’t ask the Doctors, they just want to help people and Apple is helping them do that, hospitals don’t care about the phone wars.”

Det här är något som kommer vara mycket intressant att följa när trender och innovationer börjar bli verklighet. Vems ansvar är det att utveckla digitala tjänster som hjälper människor och gör skillnad för individer och hälsoekonomin? Vem ska betala och vilka aktörer kommer ta ansvaret och varför?

Läs hela artikeln här

 

Dela på:

Relaterade nyheter