Blogg

2015/03/09

Ett klick bort till din digitala vårdcentral

Occident Admin

Admin

Läser att den första digitala vårdcentralen i Sverige har dragit i gång, www.kry.se. Äntligen! Tjänsten fungerar så här. Du bokar en tid på sajten, www.kry.se, och beskriver dina symtom. För att säkerställa att du verkligen är den du säger dig vara så använder du din e-legitimation. Mötet genomförs sedan via videolänk och du betalar med kort (300 kr). Om det behövs så får du ett e-recept.

Några reflektioner om sajten:

  • Presentation av läkarna saknas.
    Jag hade gärna sett att Kry.se presenterade sina läkare med namn, bild och en kort bakgrund. Även om det är enkla symtom som ska tas om hand så är antagligen målgruppen för tjänsten personer som är om sig och kring sig. Jag hade direkt velat kolla upp läkaren.
  • Tillgängligheten
    Kry skriver på sin sajt att tjänsten endast är tillgänglig i Chrome version 34 eller högre eller i Firefox 35 eller högre. Dessutom så stöds tjänsten inte i smartphone eller tablet. De skriver också att en app är på gång under 2015. Jag undrar även vilken typ av tider som finns tillgängliga. Kvällar? Helger?

I och med att 1177.se har liknande tjänster på prov i t ex region Skåne så tror jag det är viktigt för Kry att bli mer personliga i sitt tilltal och visa på vad som är unikt med deras tjänst. De kanske ska lyfta fram tillgängligheten mer – tänker både på när du kan träffa läkaren men också hur du kan använda tjänsten.

Jag tänker definitivt testa tjänsten, ett nytt recept på migränmedicin utan att behöva åka till vårdcentralen vore fint. Jag återkommer med en utvärdering :).

Dela på:

Relaterade nyheter