Blogg

2013/08/28

Att marknadsföra en app

Occident Admin

Admin

Varje vecka drunknar jag i iPad-appar. Med två iPad-fantaster i förskoleåldern hemma är jag lik många andra föräldrar som ständigt jagar de bästa och mest lärorika apparna i hela världen.

Men hur gör ni det? Följer ni bloggar? Frågar kompisar? Plöjer listor av typen ”20 bästa apparna för barn”?

Jag söker på Google jag.  Itunes webbplats indexeras ju av sökmotorerna  och samma princip som vanligt gäller även för appar.  Ju mer apputvecklarna satsat på SEO-delen, ju mer de har anpassat relevant data – desto större är chansen att jag hittar deras app. Och kanske laddar jag ner den – om allt annat stämmer.

Anpassar metadata och optimerar, det gör vi även här på kontoret. Vill du hamna högst upp på topplistan för nedladdningar (och har förutsättningar) – ja, då gäller det att se till att du blir hittad.  Sökoptimera din app, vetja.

Dela på:

Relaterade nyheter