Blogg

2018/08/06

Vidareutveckling av Mässrestaurangers sajt

Occident Admin

Admin

Mässrestauranger är ett familjeföretag som har funnits i över 50 år och vuxit till en koncern med restauranger, bankettverksamhet och konferensanläggning i välkända byggnader i Sverige. På Stockholmsmässan och Malmömässan driver företaget ett stort antal restauranger och caféer, i Stockholms Stadhus sköter de restaurang-och bankettverksamheten med Nobelmiddagen som årets höjdpunkt! Teaterbaren i Kulturhuset och Engsholms Slott ingår också i koncernen.

Vi har jobbat med Mässrestauranger under många år och har tidigare tagit fram både deras sajt Mässrestauranger.se samt företagets intranät Gastronet.

Som en del i vår löpande förvaltning av sajten har vi nu vidareutvecklat och omstrukturerat sajten. Mässrestauranger ville ha möjlighet att tydligare särskilja Mässrestauranger Malmö och Mässrestauranger Stockholm åt och ha mer lokalt anpassat innehåll. Det var samtidigt viktigt att hålla ihop de två bolagens sajter och göra det enkelt för besökaren att växla mellan Stockholm och Malmö.

Vi fick i uppdrag att på ett enkelt, kostnadseffektivt och användarvänligt sätt göra en startsida där besökaren väljer vilket bolag (Stockholm / Malmö) som de vill besöka, samt separera innehållet och sätta upp en sajt åt Malmö som fortfarande skulle kunna administreras inom samma WordPressinstallation. 

Resultatet blev en funnelingsida där besökaren väljer Stockholm eller Malmö och sedan styrs vidare till antingen Mässrestauranger Malmö eller Mässrestauranger Stockholm. På respektive sida kan de sedan enkelt både byta språk och växla mellan Malmö och Stockholm. Mässrestauranger har nu möjlighet att styra bilder, text och övrigt innehåll så att det anpassas för den lokala verksamheten och även lyfta fram aktuella händelser.

Se resultatet här: http://massrestauranger.se/

Dela på:

Relaterade nyheter