Blogg

2014/03/21

Våra favoriter från webbdagarna 2014

Occident Admin

Admin

För tionde året i rad arrangerar IDG tidningen/sajten Internetworld “Webbdagarna” och även i år var hela arrangemanget fullsatt. Årets upplaga hade “globala möjligheter” som tema och talare från bland annat Nigeria, Sydafrika, USA, Brasilien, Egypten och Sverige medverkade. Programmet var lite ojämnt men bjöd på flera riktigt bra dragningar. Vi har här valt några av våra favoriter – hoppas du hittar något som just du gillar:

“Vi är i början på en revolution”

stefan-hyttforsInledningstalare var Stefan Hyttfors och det var minst sagt en rivstart “- Vi är i början på en revolution”, menade Hyttfors och tog publiken på en snabbgenomgång av den ekonomiska historien till var vi är idag. Det var inte en nådig beskrivning av dagens samhälle, styrt av marknadsekonomin, och hur det utmanas när människor via tekniken samarbetar och hittar nya modeller för samarbete och transaktioner.

Se hela presentationen här »

Tänk globalt och hitta nya marknader

perihanFlera av de internationella talarna gav inspirerande beskrivningar av andra marknader än de som vi brukar läsa om i branschmedia. Riktigt intressant att höra om Afrika, Egypten och Sydamerika för att nämna några. Kolla t ex in M-pesa och Konga.com så förstår du vilken enorm betydelse mobilanvändandet har i dessa länder – wow, vilka möjligheter det finns för de som möter behoven på de nya marknaderna.

Vill du veta mer? Lyssna och lär av Perihan Abou-Zeid, Egypten i samtal med grymma Beata Wickbom.

Företag som tydligt fokuserar på tillväxtfrågor

truecallerDet svenska startupbolaget Truecaller, som har en app för nummerupplysning, har 50 miljoner användare världen över. De ligger på topplistan i Jordanien, Saudi Arabien, Israel och Indien, vilket inte alls var de tänkta marknaderna från början.

Läs mer här »

 

airbnbUthyrningstjänsten Airbnb hade 2010 bara funnits i två år. Då hade företaget bara några få städer med över 1000 lägenheter eller hus till uthyrning. När man jämför med i dag framstår tillväxten som osannolik: 550 000 objekt till uthyrning i 34 000 städer. Användarna finns i 192 länder och bara i Sverige finns 3650 bostäder att hyra. En del av förklaringen till Airbnbn:s tillväxt är ett team på företaget som bara arbetar med tillväxtfrågor.

Läs mer här »

Entreprenörskap och drivkrafter

belpescesMissa absolut inte Bel Pesce, en ung entreprenör som berättar sin fantastiska historia som fick varenda en i publiken att fyllas av värme. Bel är ett fantastiskt exempel på hur drivkraften i form av nyfikenhet, idéer och drömmar kan ta dig dit du vill och även dit du inte visste att du ville.

Läs mer här »

Gör rätt från början

bjornjefferyKanske leker dina barn med Tocaboca-appar på Ipaden? Men hur gick det till när Tocaboca gjorde allt rätt och slog Disney med hästlängder i AppStore?

Läs mer här »

Content Marketing

fritidsresorVill du backa hem och få lite matnyttig info kan du kika på Lottie Knutsson som berättar om Fritidsresors arbete med content marketing.

Läs mer här »

Dela på:

Relaterade nyheter