Blogg

2013/08/15

Smart i operationssalen

Occident Admin

Admin

Läser en artikel om hur anestesisjuksköterskan Katinka Nordgaard fick en riktigt bra idé. Under operationer behövs det nästan alltid hämtas skilda saker som finns utanför operationssalen. Det finns alltså ett behov inne i operationssalen som kräver en aktivitet utanför rummet. För att få uppmärksamheten från personalen utanför operationssalen användes ett signalsystem som gick ut på att en klocka ringde. Larmet slutade inte förrän någon stängde av det manuellt. Det är inte så svårt att förstå att det måste vara ett jäkla liv i korridoren utanför operationssalarna.  Det Katinka gjorde var att se behoven i en situation och klarsynt gå igenom de processer som var involverade.

Med en enkel idé om att försöka eliminera de negativa aspekterna av den nuvarande situationen kunde en smart teknisk lösning möta personalens behov. Med hjälp av en specialprogrammerad smartphone plingar det till i telefonen när någon inne på operationssalen behöver hjälp. Enkelt, användarvänligt och jobbet blir gjort utan ringande klockor och onödigt spring i operationssalen.

Jag lovar att det var många som svor över den gamla lösningen men det krävs minst en person som tänker – Det här måste gå att lösa på ett bättre sätt. Och viktigast av allt – någon som tror på sin idé och driver den vidare tills det blir verklighet. Bra gjort Katinka! Läs hela artikeln här

keept-it-simple

 

 

Dela på:

Relaterade nyheter