Blogg

2015/05/29

Öppenhet och tillgänglighet – för alla

Occident Admin

Admin

Jag läser idag på Dagens Medicin att 1177 Vårdguiden ska lansera en ny internetbaserad tjänst som heter Stöd och behandling. Enligt Anna Östbom, utredare på SKL så är plattformen unik då det är första gången som ett land kan erbjuda samma plattform till hela hälso- och sjukvården.

Det kan vara en sjukgymnast som lägger upp en unikt anpassad film, eller en chattfunktion där en kontaktsjuksköterska kan prata med sina cancerpatienter, säger hon. Planen är att under nästa år även göra det möjligt med videosamtal.

Bra och kul att landstingen satsar på nya tjänster för att förbättra vården för oss patienter. Men jag blir bekymrad när jag läser att det verkar vara krångligt för privata aktörer att ansluta sig till plattformen. Känns inte som en bra strategi för att säkerställa nya innovativa tjänster och funktioner för svenska patienter.
Läs hela artikeln här.

Samtidigt läser jag om Health innovation-plattformen som drivs av ett bolag under Karolinska institutet. Där ska det bli möjligt för alla att utveckla e-tjänster och appar för svenska patienter. Tanken är att alla inte ska behöva uppfinna de nödvändiga säkerhetslösningarna och funktionerna själva. Bra där!
Läs hela artikeln här.


Relaterat

[services-posts categories=”80″ posts=”3″]

Dela på:

Relaterade nyheter

Blogg

2014/09/23

Vem kvalitetssäkrar dina hälsoappar?

Fler och fler hälsoappar, med tillhörande sensorer, börjar nu utvecklas för smartphones. Men vem garanterar att de funkar som de ska, när liv kan stå på spel?