Blogg

2018/03/26

Occident stödjer stiftelsen FTS Säkra Varje Unge

Occident Admin

Admin

Vi som jobbar med digital kommunikation hela dagarna tänker kanske lite extra på riskerna med internet. Ett ämne som ligger oss extra varmt om hjärtat är därför säkert internetanvändande och vi har valt att stödja Stiftelsen FTS Säkra Varje Unge.

Stiftelsen FTS Säkra Varje Unge, är en icke-vinstdrivande organisation med syftet att förhindra gromning och sexuella övergrepp på barn. De verkar genom förebyggande arbete och gratis utbildningar för barn, ungdomar och vuxna i hela Sverige. 

Det finns ett stort behov av information. Lärare och skolhälsovården vill få mer kunskap om hur de skall kunna upptäcka och stödja barn som är utsatta för sexövergrepp. Det behövs också kunskap om hur man kan förebygga övergrepp och informera om ett säkert internetanvändande eftersom en första kontakt i många fall sker via nätet.

Stiftelsen FTS Säkra Varje Unge samarbetar med NOA (före detta Rikskriminalpolisen) och åker ut till skolor och informerar skolpersonal, elever och föräldrar om bland annat säkert internetanvändande.  

Läs gärna mer om stiftelsens viktiga arbete: http://www.sakravarjeunge.se/

 

Dela på:

Relaterade nyheter