Blogg

2018/07/04

Occident levererar plattformen Webbplatsarkivet åt Stadsarkivet och Stockholms stad

Occident Admin

Admin

Occident har haft förmånen att tillsammans med Stockholms stad, Stadsarkivet och vår partner ArkivIT ta fram en webbplats som presenterar alla arkiverade webbplatser från Stockholms stad.

Sedan några år tillbaka samlar Stadsarkivet in och arkiverar webbplatser från olika verksamheter i Stockholms stad. Webbplatserna ger en samlad beskrivning av en verksamhet och samtidigt en unik bild av hur man vid ett givet tillfälle valde att presentera sin verksamhet.

De arkiverade webbplatserna är nu tillgängliga i Webbplatsarkivet där det är möjligt att söka sig fram och surfa runt bland sidorna på webbplatserna.

Webbplatsarkivet innehåller redan cirka 200 webbplatser från i huvudsak år 2010 och framåt. Arkivet kommer att växa med nya webbar varje år och de arkiverade webbplatserna kan bland annat utgöra en intressant källa för framtida forskning. (Texten refererad från Stockholms stad.)

Besök gärna arkivet och kika runt: http://webbplatsarkivet.stockholm.se/

Dela på:

Relaterade nyheter

Blogg

2014/09/23

Vem kvalitetssäkrar dina hälsoappar?

Fler och fler hälsoappar, med tillhörande sensorer, börjar nu utvecklas för smartphones. Men vem garanterar att de funkar som de ska, när liv kan stå på spel?