Blogg

2018/05/31

Nya Skattenätet – responsiv webbdesign åt EY

Occident Admin

Admin

Responsiv webbdesign är idag en av grundpelarna för att ge besökaren en positiv upplevelse på en sajt oavsett om de surfar på mobilen, plattan eller sitter framför en traditionell datorskärm. 

Responsiv design är en metod som tillåter att sajtens layout förändras automatiskt beroende på besökarens skärmstorlek och upplösning, samt tar hänsyn till vilka funktioner som webbläsaren stödjer.

På en responsiv sajt anpassas bilderna automatiskt och skalas upp eller ner beroende på skärmstorlek. Antalet kolumner, bredden på texten och hur texten struktureras anpassas också automatiskt. En besökare ska enkelt kunna se en sajt på mobilen, plattan eller datorn utan av behöva zooma och scrolla för mycket.

Responsivitet är mycket viktigt för användarupplevelsen och är nu en grundläggande del i utvecklingen av nya sajter. Även Googles sökalgoritmer tar numera hänsyn till om en sajt är responsiv och rankar den högre. En sajt-besökare förväntar sig helt enkelt att en sajt är fullt responsiv idag.

Som vi tidigare har skrivit om i bloggen jobbar vi sedan många år tillbaka med EY – ett världsledande globalt företag inom revision, redovisning, skatt och affärsrådgivning. Vi ansvarar för ett flertal av företagets sajter i Norden, bland annat Access.ey.se.

För affärsområdet inom skatt utvecklade vi för några år sedan sajten Skattenätet.se i WordPress. Önskemålen från EY var då en lättarbetad sajt för daglig kommunikation med plats för mycket information. I just det här fallet hade EY en färdig design som användes för flera marknader som vi implementerade.

Vi jobbar tätt tillsammans med teamet på EY med löpande förvaltning och vidareutveckling av sajten. Nu har vi precis gjort en mindre redesign av Skattenätet med fokus på full responsivitet.

Se uppdaterade Skattenätet här: Skattenätet.se. 

Dela på:

Relaterade nyheter