Blogg

2015/04/23

Digitala vårdcentralen Kry nu i mobilen

Occident Admin

Admin

I dag var det dags för ett premiärbesök hos Kry, den digitala vårdcentralen. Jag laddade upp med en kopp kaffe och en extra fin pyjamas. Sen var det dags att ladda ner appen, som just nu bara finns tillgänglig för IOS-enheter, en android-app planeras till senare i år. Fyllde i lite uppgifter om mig själv, så som eventuella allergier, vikt etc. Aktiverade sedan mobilt bank-id, bokade en drop-in-tid, betalade med kreditkort och meddelades att väntetiden var ca 1 minut. Sen var det dags. Både bild och ljudkvaliteten var helt okej. Läkaren frågade vad jag behövde hjälp med och ställde en del följdfrågor. Samtalet, som varade i ett par minuter, avslutades med att hon skev ut ett e-recept. Om jag vill så är det bara att beställa hem medicinen via LloydsApotek . Väldigt smidigt!

Läste att Kry planerar att utöka kompetenserna till bland annat psykologer och barnmorskor också. De jobbar även med att få in den här typen av läkarbesök inom vårdvalet. Ett extra plus är öppettiderna som är mellan 7-21, bra kundservice!

 Det dröjer nog inte länge förrän vi kommer att göra merparten av våra vårdärenden digitalt, på samma sätt som vi gör med bankärenden idag.

 

Dela på:

Relaterade nyheter