Webbdesign och UX

  • Användarvänligt, kreativt och snyggt

  • Unika och skräddarsydda lösningar för varje kund

  • Fokus på en positiv användarupplevelse och affärsnytta

Användarvänligt, lättnavigerat, kreativt och snyggt är några av ledorden i vår designprocess. Allt för att ge en positiv användarupplevelse och samtidigt skapa affärsnytta.

Webbdesign handlar inte bara om vad du ser utan omfattar hela användarupplevelsen när du besöker en sajt. Användarupplevelsen eller UX (User Experience) är kombinationen av strukturen på sajten, hur innehållet presenteras och själva designen. Att innehållet presenteras på ett logiskt sätt är viktigt för att skapa en användarvänlig och lättnavigerad sajt. Kreativ och estetiskt tilltalande design höjer användarupplevelsen ytterligare.

Responsiv webbdesign är idag en av grundpelarna när vi tar fram en ny sajt. På en responsiv sajt anpassas bilder, text och placering av objekt automatiskt och skalas upp eller ner beroende på skärmstorlek och upplösning. Allt för att ge besökaren en positiv upplevelse oavsett om de surfar på mobilen, plattan eller sitter framför en traditionell datorskärm. Även Googles sökalgoritmer tar numera hänsyn till om en sajt är responsiv och rankar den högre.

När vi designar och utvecklar skräddarsys allt för varje enskild kund. Vi använder inte färdiga WordPress-teman eller andra mallar utan ser till att ni får design och kod som är anpassat helt efter era behov. Vi jobbar nära er i hela processen och kombinerar era önskemål och kunskap med våra designers kreativitet. För att få fram så mycket information som möjligt har vi en workshop tillsammans när vi startar projektet. I workshopen diskuterar vi bland annat vad som ska finnas med på sajten, en möjlig struktur, vilka mål som finns, hur målgrupperna ser ut och eventuella önskemål eller riktlinjer för designen.

I de fall då det finns en grafisk profil med riktlinjer för varumärkets användning (färger, font, logga) tar vi hänsyn till den i designprocessen. Om detta saknas hjälper vi gärna till med att ta fram en grafisk profil också. Vi kan även hjälpa till med att ta fram mallar för e-nyhetsbrev och banners som följer övrig design.

I både designprocessen och utvecklingsarbetet tar vi också hänsyn till att sajten ska vara enkel att hantera och uppdatera för den som sen ska ansvara för sajten hos kunden (webbredaktör, marknadsansvarig eller liknande).

Våra designers är också front end-utvecklare. Vi har valt att slå ihop dessa funktioner för att få en design som fungerar optimalt rent tekniskt och för att skapa en så effektiv process som möjligt. Kombinationen av kreativitet och teknisk kunskap gör resultatet ännu bättre. Läs mer om hur vi jobbar med webbutveckling.

 

Intresserad?

Vill du starta ett projekt?
Har du frågor eller vill ha mer information?