Stockholms stad

Uppdraget

Stadsarkivet är arkiv för Stockholms stad och Stockholms län. Occident har haft förmånen att tillsammans med Stockholms stad, Stadsarkivet och vår partner ArkivIT ta fram en webbplats som presenterar alla arkiverade webbplatser från Stockholms stad.

Sedan några år tillbaka samlar Stadsarkivet in och arkiverar webbplatser från olika verksamheter i Stockholms stad. Webbplatserna ger en samlad beskrivning av en verksamhet och samtidigt en unik bild av hur man vid ett givet tillfälle valde att presentera sin verksamhet.

De arkiverade webbplatserna är nu tillgängliga i Webbplatsarkivet där det är möjligt att söka sig fram och surfa runt bland sidorna på webbplatserna.

Webbplatsarkivet innehåller redan cirka 200 webbplatser från i huvudsak år 2010 och framåt. Arkivet kommer att växa med nya webbar varje år och de arkiverade webbplatserna kan bland annat utgöra en intressant källa för framtida forskning.

Vi på Occident har jobbat med bland annat design och utveckling av webbplatsen samt inte minst inläsning av alla webbplatserna.

Intresserad?

Vill du starta ett projekt?
Har du frågor eller vill ha mer information?

EY

2018

EY

Se case

Bristol-Myers Squibb

2018

BMS

Se case